14:15

KS Bandy

Referat: Sandvikens AIK Bandy - KS Bandy

Matchreferat Sandvikens AIK – KS bandy 2021-11-28
En natts vila efter lördagens match mot Skutskär så var det dags för KS bandytjejer att ta sig an Sandviken i Göransson Arena. Matchen han knappt starta innan Agnes Sundell kunde bryta ett KS uppspel och göra 1-0 och några minuter senare får SAIK en vänsterhörna som Emma Ahlander pangar in till 2-0. Kort därefter så trampar Alice Nilsson (tidigare KS bandy) igenom på höger kanten och sätter 3-0 på sina gamla lagkompisar. Inte den start man ville ha i KS bandy denna dag och man tar en tidig timeout efter 9 minuter. Efter timeouten så får KS bättre ordning på styrningen och lite bättre koll på SAIK:s anfall, dock är det SAIK som för spelet och söker lägen för att kunna anfalla. Efter 17 minuter får KS dock en farlighet när Anna Egeberg trampar upp på vänsterkanten och spelar in i mitten till Wilma Skoglund Olsson som kastar sig för att för söka nå bollen men tyvärr lyckas hon inte. Det dröjer sedan till minut 27 innan SAIK utökar sin leding till 4-0 genom Alina Zinkevitch. Direkt efter så är det dag igen när Matilda Öhman med en fin passning frispelar Nerissa Sorsa som blir fri och sätter 5-0. I slutet av halvleken spelar KS upp sig lite grann och jämnar ut spelet fram tills att domaren blåser för halvlek.
I andra halvlek börjar KS betydligt bättre och jämnar ut spelet och skapar flera chanser framåt. Efter 54 minuter visar SAIK återigen prov på fint hörskytte när Alina Zinkevitch sätter 6-0 på en vänsterhörna. I den sjuttionde minuten åker Erica Johnsson på en rejäl flygtur och får kliva av med en skada, hon kunde dock återgå till spelet i slutet av matchen. Andra halvlek är betydlig jämnare och KS visar att man absolut kan utmana SAIK när man får ordning på sitt spel. I slutet av matchen bjuder Wilda Ejderfalk på matchens snyggaste mål när hon dribblar igenom hela SAIK-försvaret och spräcker SAIK:s nolla. Matchen slutar 6-1. KS får ta med sig känslan från andra halvlek där man visar att man helt klart kan utmana SAIK men det krävs att man får till det i 90 minuter.
Nästa helg är det spelledigt då det är landslagssamling i Skövde, KS bandy har med hela sex tjejer till F17 samlingen! Helgen därefter väntar en tuff match mot svenska mästarna Villa på Skarpen Nord.